Langfjordelva

Fantastisk elv med storlaks og sjørøye!

Leter du etter en god sportsfiskeelv? Store høler? Fantastiske fiskeplasser? Storlaks? Da har du funnet den... Velkommen til Langfjordelva!

Dette er en kjempegod elv for kresne sportsfiskere, som vil ha det beste og en utfordring attåt. Elva er lakseførende 20 kilometer, og storlaksen vil du nok klare å ta her. Snittvekten er rundt 2,5 kg, og det er heller ikke noe minus med de store mengdene med sjørøye som vaker rundt i vannet.

Gleden er med andre ord stor når du først er kommet der. Problemet, på den annen side, ligger i det faktum at det ikke er noen veiforbindelse til elva. Fortvilelsen behøver likevel ikke å bli altfor stor, fordi M/S Tanahorn trafikkerer frem og tilbake. Du kan også bruke apostlenes hester og følge riksvei 888 i Bekkarfjord.
Rett ovenfor Storfossen er det en flott fiskestrekning med høler og stryk på 300 meter til Midtre Foss (fall: 2,5 km). Deretter er det 3 km til Laggofossen med høler og stryk og gode oppvekst- og gytemuligheter for laksen.

Vannet er klart som duggfriskt regn, og det gjør ikke akkurat humøret dårligere. Du føler deg ikke som en i mengden, når du står der med visshet om Storlaksen rundt deg, og omgivelser Moder Natur gjorde seg flid med.
Ved flom vil derimot vannet bli brunfarget.

I juni vil fisken komme, men det meste av fisken i slutten av juni. Venter du på sjøørreten kommer den i slutten av juli, med topp i august. Det samme kan sies om sjørøya.

Skitt fiske!

Finnmark, Lebesby, Langfjordelva